Köp cykelställ till bostadsrättsföreningen

Att cykla är bra både för hälsan och miljön. Av de skälen är det positivt om din bostadsrättsförening hjälper till att göra det enklare att cykla. I den här artikeln kan du läsa mer om cyklism i Sverige 2020.

Om din bostadsrättsförening köper in cykelställ gör ni inte bara en insats för hälsan hos de som bor i föreningen, ni främjar också cyklingen i stort vilket är bra för miljön. Hos Skyltab (som du hittar på https://skyltab.se/cykelstall/ finns flera bra varianter att välja bland.

Cykling mer populärt

Cykeln har blivit mer och mer populär som transportmedel de senaste åren. Det visas inte minst av att fler numera väljer att fortsätta cykla även på vintern. Samtidigt finns det vana cyklister som upplever att bilister hyser agg mot människor som cyklar. Många skulle nog säga att en positiv aspekt av att fler låter bilen stå är att irritationen mot cyklister minskar. Att cykla är också något som uppmuntras från politiskt håll. År 2018 genomfördes en lagändring som innebar att cyklister fick större befogenheter i trafiken. Aftonbladet rapporterade i juni 2018:

 

“I veckan beslutade regeringen att cyklister och förare av moped klass II ska få cykla desto mer ute i trafiken. Nu får de nämligen köra även på körbanan trots att det finns en cykelbana i närheten.”