Cykling gör gott

Vilken är den bästa, härligaste och mest tidseffektiva träningen? Många har svårt att få ihop vardagen och tycker att det är trist att släpa runt på gymväskan hela dagen för att kunna stressgymma innan man ska hem och laga middag.

Enligt Vårdguiden är det viktigt att röra på sig regelbundet. Genom att utnyttja och maxa den fysiska aktiviteten i vardagen hinner du mer, och att röra på sig aktivt en halvtimme om dagen räcker faktiskt. Genom att lämna bilen hemma och ta cykeln istället sparar man pengar och får motion samtidigt.

Ta det försiktigt i början

Är du ovan att cykla så är det viktigt att ta det försiktigt i början, och använd alltid hjälm. Trafiken i stan kan vara farlig för ovana cyklare så kolla upp rutt noggrant. Cykling räknas oftast som lågintensiv träning, men det beror såklart på hur man cyklar. Det kräver oftast ingen uppvärmning och risken att man skadar sig är liten. Vet du med dig att du ska börja cykla kan vara smart att mjuka upp kroppen med kosttillskott från http://www.vitaepro.com ett par veckor i förväg. Träningsexperten Annika Sjöö berättar för Aftonbladet Wellness att morgonträning kickar igång fettförbränningen, och att en kombination mellan låg-och högintensiv träning ger bästa effekt på hälsa och viktnedgång.

Mysiga cykelturer i Stockholm

Cykeln är en fantastisk uppfinning som med fördel används som transportmedel och träningsform i vardagen. Under vår och sommar cyklar cirka 100 000 i Stockholms innerstad varje dag. Ibland kan det vara skönt att komma bort från avgaser, trånga cykelbanor och högtrafikerade vägar. Varför inte ta cykeln på en lång tur och få lite semesterkänsla? Stockholm har massor med cykelvänliga utflyktsorter, det går även att ta med sig cykeln i vissa av kollektivtrafikens fordon om man tycker att färden dit och tillbaka är lite övermäktig. Genom att använda Stockholms Lokaltrafiks cykelreseplanerare blir det enklare att kolla upp tider och vilka färdmedel som godkänner cyklar. En artikel i Dagens Nyheter informerar om destinationer och cykelrundor värda att testa. Exempel på dessa är bland annat Hagaparken, Brunnsviken, en tur från Årstaberg till Sundbyberg där man passerar härliga Pampas Marina, från Flemingsberg till Drottningholm med förbipassage på Ekerö eller varför inte ta en tur på ståtliga Djurgården.