Bra för cykel i OS

Det gick bra för de svenska cyklisterna i årets OS. Ett skrällguld för en mountainbikecyklist och ett välförtjänt silver för en långdistanscyklist blev det tillslut.

cykel rejs triathlon

I Aftonbladet kan man läsa att svenskan Jenny Rissveds lyckades med bragden att ta en guldmedalj i mountainbike på OS i Rio de Janeiro. Rissveds var verkligen inget av Sveriges medaljhopp, utan hon var i princip bara med i det här OS för att lära sig och tävla inför nästa. Hon lyckades dock ta sig först över mållinjen och kammade där med hem det andra OS-guldet för Sverige i just det här mästerskapet. Något som gjorde det till ännu mer av en prestation, var att Rissveds cyklade med ett skadat knä där hon sytt 10 stygn bara dagarna innan.

Ingen trodde på henne

Det var många svenskar som satt förvånade i tv-soffan den 20 augusti då Rissveds alltså lyckades ta sig förbi en polska, för att sedan cykla sig mot förstaplatsen. Och för de som betta på sommarspelen i Rio och trodde på en vinst för svenskan, innebar det en riktig utdelning. Varken svenska folket eller bettingbolagen trodde nämligen att det skulle gå så här bra för svenskan. De flesta trodde inte ens på medaljchans överhuvudtaget och många hade nog väntat sig att svenskan skulle komma utanför topp tio.

En till cykelmedalj

Mountainbikecyklisten var inte den enda cyklist som kammade hem en medalj för svensk del. Långdistanscyklisten Emma Johansson lyckades även ta en silvermedalj tidigt i mästerskapen. Hon var väldigt nära på att ta guldplatsen, skriver Expressen. Men lyckades inte hålla ut en holländska som cyklade förbi henne i full fart bara några meter innan mållinjen.